Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen esetben praktikus választás a tároló doboz tetővel?

Milyen esetben praktikus választás a tároló doboz tetővel?

A tároló doboz tetővel többféle élethelyzetben is az egyetlen valóban hasznos kellék, aminek érdemes élni az előnyeivel. De nézzük mik is ezek, hiszen az előnyök fényében már sokkalta könnyebben eldönthető, hogy mik azok a feladatok, amik ezt a kiegészítőt kívánják megoldásként.

 

A tároló doboz tetővel tényleg véd, hermetikusan zár

A tárolás, rendszerezés feladata nem tartozik a legkedveltebb kihívások közé. Ám ha tetszik, ha nem, nem kikerülhetőek. De miért nehezítené meg bárki a saját életét, amikor meg is könnyítheti azt? A fedél nélküli tárolók sok esetben praktikusak, ez tény, de hosszú távú tárolásnál például nem vitás, hogy a fedél használata elengedhetetlen. Elsősorban a porszemek miatt, amik folyamatosan szállnak a levegőben, jó darabig szabad szemmel láthatatlanok, aztán végül mégis vastag rétegben rakódnak le mindenhová. A levegőtisztítóval rendelkező helyiségekben ez a jelenség elenyésző, ez tény, ugyanakkor a nyitott tetejű dobozba bármi bekerülhet merő véletlenségből. Ráadásul a gyakorlat azt mutatja, hogy ha nincs fedő, akkor nagy a kísértés a teljes teletömésre, hogy szinte már folyik ki minden a tárolóból. Ez azért nem a legjobb taktika, mert így esélytelen a rendet meg- és fenntartani.

tároló doboz tetővel olykor „életeket” is menthet?

Nagyon is! Ha a doboz történetesen a pincében vagy a padláson, esetleg a garázsban kap helyet, akkor fokozottan hangsúlyos a védelem bebiztosítása. A dohszag, a penész, a nedvesség mind-mind képes a teljes roncsolásra. Ha nincs tető a dobozon, akkor a tartalmától előbb vagy utóbb, ám vélhetően inkább előbb búcsút is lehet venni.

Tartalomhoz tartozó címkék: műanyag tároló dobozok
Az oldal tetejére