Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hatékony módszerek a padló tisztán tartására

2022. 04. 01. 11:09:02
Hatékony módszerek a padló tisztán tartására

Hogyan tartsuk tisztán a padlót? - YORK

 

Hatékony módszerek a padló tisztán tartására

Ismerje meg megbízható és hatékony módszereinket padlói tisztán tartására még ma.

A gondozott padló mindig a legfontosabb minden otthonban, mivel az egész helyiség esztétikáját és megjelenését befolyásolja. Érdemes egy pillanatra elolvasni azokat a tippeket, amelyek megkönnyítik a napi takarításunkat. 

Ne feledje, hogy a padlót megfelelő tisztítószerekkel és eszközökkel kell tisztítani. A rosszul megválasztott eszközök károkat okozhatnak, tönkre tehetik a padlófelület szerkezetét. 

Ez különösen fontos a fa-, és kőpadló esetén. A nem megfelelő tisztítás végül teljesen tönkre teheti. Ezenkívül a rosszul karbantartott padló egészségtelen is lehet. Kosz, konyhai szennyeződés vagy cipőkből származó szennyeződés, valamint számos kórokozó és baktérium telepszik rájuk. Ez óriási probléma, különösen a szülők számára – a gyerekek nagyon érzékenyek a padlón kívülről érkező baktériumokra, amelyek allergiát vagy gyenge immunitást okozhatnak.

Vigyázzon a fapadlóra

A fapadló manapság nagyon népszerű. Fontos, hogy mint minden természetes anyag, a fa is megfelelő gondozást igényel – csak így fogja megőrizni vonzó megjelenését sok éven át. A faápolás folyamatát érdemes a felület porszívózásával kezdeni.

A lakkozott padlót érdemes nedves felmosóval lemosni. Azonban ne legyen túl nedves - a fafelületeken visszamaradt víz beázást okozhat, kártékony lehet, még a lakkozott külső felület ellenére is. 

Az olajozott fa esetében ez is más - különös figyelmet kell fordítani az alkalmazott tisztítás típusára, és csak azokat kell alkalmazni, amelyeket ilyen felületre ajánlanak. 

Felmosáskor érdemes felmosni egy permetezővel ellátott eszközzel, amellyel szabályozható a vízadagolás – így elkerülhető, hogy a felület véletlenül átnedvesedjen. 

A terrakotta és a kő is különös figyelmet igényel

Még az olyan tartós és erős alapanyagok is, mint a kő, megfelelő és mindenekelőtt rendszeres gondozást igényelnek. A kőpadlón túl sokáig maradt szennyeződés a felület maradandó károsodásához vezethet. Fontos, hogy ne használjunk erős tisztítószereket, amelyek megkarcolhatják a felületet, például kemény sörtéjű súrolókeféket. Porszívók használata szintén nem javasolt.

A mindennapi takarítás során hasznos lehet egy puha sörtéjű partvis, lehetőleg egy hosszúkás nyéllel, amellyel kényelmesen távolíthatja el a port a padlóról anélkül, hogy le kellene hajolnia. Kőfelületek tisztításához hasznos lesz egy mikroszálas felmosó. A mikroszálas anyag segít megszabadulni a szennyeződésektől, víz használatával is. Ezenkívül rendkívül nedvszívó anyag, amely lehetővé teszi a padló alapos szárazra törlését - így nem hagy csúnya csíkokat a megtisztított felületen. 

Milyen kiegészítők legyenek minden otthonban?

A padlótisztítás természetes választása a felmosó. Választhatunk lapos felmosó modellt, mellyel minden zugot hatékonyan elérhet, vagy egy vödörrel ellátott szettben forgófejes felmosót, aminek köszönhetően nagyon nagy felületeken is gyorsabban megbirkózni a szennyeződésekkel. 

A felületápoló szerek megfelelő kiválasztása rendkívül fontos, de a mindennapi takarítás során is érdemes megjegyezni a kézbőr védelmét. Még a kíméletes tisztítószerek is allergiás reakciókat válthatnak ki, ezért a legjobb, ha azonnal veszünk egy újra felhasználható gumikesztyűt. Hasznosak lesznek akkor is, ha felmosó helyett padló törlőkendőt választunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Felmosás felmosó fej
Az oldal tetejére