Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezettudatos vásárlás

2022. 03. 30. 11:45:38
Környezettudatos vásárlás

Hogyan csökkentsük a műanyagot vásárláskor? - YORK

 

Környezettudatos vásárlás

Naponta több millió tonna műanyag kerül a kukába, ami valós veszélyt jelent bolygónk jövőjére. Bár ennek az alapanyagnak a felhasználását nehéz 100%-ban kiküszöbölni, legalább a fogyasztását igyekezzünk csökkenteni, kezdve a legegyszerűbb tevékenységekkel – mint a bevásárlás. A felelősségteljes döntés a vásárlás, az élelmiszerek tárolása vagy az elvitelre szánt ételek csomagolása során a kulcsa annak, hogy minden nap környezetbarát szemléletet alakítsunk ki.

Mivel cseréljük ki a műanyag táskát vásárláskor?

Ha elindul otthonról, mindenképpen vigyen magával többször használható táskát. Fogadjon a természetes anyagokra, amelyek nem tartalmaznak mesterséges színezéket. Jó választás lesz egy könnyű, de egyben nagyon finom pamutháló, amely könnyen elfér a hátizsákban vagy a kézitáskában. Még akkor sem kell eldobható műanyag zacskókat használnia, ha egy szeretett személy gyors vásárlást kér hazafelé.

Hogyan legyünk környezettudatosak, ha nehezebb-nagyobb termékeket vásárolunk?

A nehezebb-nagyobb termékek vásárlásához olyan csomagolást kell használni, amely megakadályozza a kifolyást és biztosítja a kényelmes szállítást.

Vásárláskor vigyen magával különböző méretű zöldség-gyümölcs zsákokat, amelyekbe könnyedén bepakolhatja az összes terméket. Ezenkívül nem kell kicsomagolnia őket, amikor hazaér – a pamutháló speciális szerkezete segít a zöldségeket és gyümölcsöket frissen tárolni. Műanyag zacskók helyett használhat például mosható hálót.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Öko Természetes
Az oldal tetejére