Mennyire energiaigényes a citromfacsaró kezelése?
Nem túlzás azt állítani, hogy semennyire sem! Az alkalmazása pofonegyszerű, pusztán néhány mozdulat elegendő a sikerhez. Meg nyilván elengedhetetlen minimum egy félbevágott, lédús citrom. De ha történetesen a család vagy a barátok is vágynak egy kis kortyolható finomságra, akkor érdemes több citromlével készülni. Praktikus jótanács, hogy a citromlé a hűtőben viszonylag sokáig eltárolható anélkül, hogy tönkremenne, úgyhogy ha elsőre kicsit nagyobb mennyiség sikerül annál, mint amennyi szükséges, akkor sincsen probléma.
A recept alkotóelemei között a hűtött víz vagy szóda szerepel még, illetve az ízesítés - túl a citromon persze. Akad, aki cukorral varázsolja balzsamosabbá az élményt, megint más friss gyümölcsöket szór bele. Ez már tényleg csak ízlés függvénye.
Ha pedig vége a nyárnak, akkor sincsen gond, mivel sem a túrókrémből, sem a halas fogásokból nem hiányozhat a citromlé, úgyhogy a legjobb, ha a facsaró folyton kézközelben várakozik.
A citromfacsaró bírja a strapálást?
Jogos a felvetés, hogy különösen rendszeres alkalmazás mellett mennyire esélyes az anyag elfáradása? A minőségi műanyag révén ettől a fordulattól nem érdemes tartani, mivel az ellenállósága, strammsága megkérdőjelezhetetlen.