Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Citromfacsaró nélkül elképzelhetetlen a hamisíthatatlan limonádé

Citromfacsaró nélkül elképzelhetetlen a hamisíthatatlan limonádé

Itt a nyár, a kánikula, és itt vannak azok a pillanatok, amik enyhülésre, frissülésre várnak - na pontosan ezért a citromfacsaró nem hiányozhat a konyhai apparátus tagjai közül. Mert bár limonádé ma már akár a boltok polcairól is leemelhető, de talán azt mondanunk sem kell, hogy a saját kezűleg készített üdítőnél nincsen fenségesebb.

 

Mennyire energiaigényes a citromfacsaró kezelése?

Nem túlzás azt állítani, hogy semennyire sem! Az alkalmazása pofonegyszerű, pusztán néhány mozdulat elegendő a sikerhez. Meg nyilván elengedhetetlen minimum egy félbevágott, lédús citrom. De ha történetesen a család vagy a barátok is vágynak egy kis kortyolható finomságra, akkor érdemes több citromlével készülni. Praktikus jótanács, hogy a citromlé a hűtőben viszonylag sokáig eltárolható anélkül, hogy tönkremenne, úgyhogy ha elsőre kicsit nagyobb mennyiség sikerül annál, mint amennyi szükséges, akkor sincsen probléma.

A recept alkotóelemei között a hűtött víz vagy szóda szerepel még, illetve az ízesítés - túl a citromon persze. Akad, aki cukorral varázsolja balzsamosabbá az élményt, megint más friss gyümölcsöket szór bele. Ez már tényleg csak ízlés függvénye.

Ha pedig vége a nyárnak, akkor sincsen gond, mivel sem a túrókrémből, sem a halas fogásokból nem hiányozhat a citromlé, úgyhogy a legjobb, ha a facsaró folyton kézközelben várakozik.

citromfacsaró bírja a strapálást?

Jogos a felvetés, hogy különösen rendszeres alkalmazás mellett mennyire esélyes az anyag elfáradása? A minőségi műanyag révén ettől a fordulattól nem érdemes tartani, mivel az ellenállósága, strammsága megkérdőjelezhetetlen.

Tartalomhoz tartozó címkék: műanyag citromfacsaró
Az oldal tetejére